Container låse og sikring af containere


Vi har jo tidligere kigget lidt på forskellige muligheder inden for special container løsning, så nu er tiden kommet til at se på hvordan vi bedre kan sikre disse containere. Er det ved at sætte en stor fed lås på containeren, video overvågning eller opsætning af hegn omkring containeren? Lad os starte med at kigge lidt nærmere på container låse og mulighederne inden for disse. Hvilke forskellige typer af sikkerhedsforanstaltninger findes der, og er de alle lige effektive? Hvor kraftig skal en containerlås være, før at den kan bruges og kan containeren låse indefra?

Valg af container låse

Står man og skal bruge en lås til sin container, er der en del forskellige muligheder. Den nemmeste og billigste er at blot at nitte et låsebeslag på containeren, og så bruge en almindelig hængelås i god kvalitet. Problemet med denne her løsning, er at du relativt nemt med en vinkelsliber eller kraftig saks, kan fjerne låsen (eller beslaget), og på den måde få adgang til tingene i containeren. Vil du have ekstra sikkerhed omkring din container, så overvej et metal eller sort panelhegn, da du dermed sikre dine værdier rigtigt godt. Det med at sætte hegn op omkring sine containere, giver en sikkerhed du aldrig vil kunne opnå med en containerlås.

Læs mere: Container hegn og sikkerhed

Vil man en tak op i sikkerhed, findes der en del dedikerede container låse, som f.eks. et Mavako låsebeslag til omkring 2.500 kroner. Så har du en lås der er godkendt i klasse 5, til en pris hvor de fleste kan være med. Den giver en noget bedre sikkerhed, end en standard hængelås, men er stadig mulig få op med lidt arbejde.

Tager man skridtet videre så har vi en lås som Birepo låsebeslag. Dette er en indvendig låsemekanisme, som har en en tandstangbom der er monteret på containerens inderside, samt et håndtag på ydersiden af containeren. Det vil kræve en hel del tid og special udstyr for at kunne omgås, men kommer så også med en pris på omkring 6.000 kroner.

Andre typer af populære container låse:

  • Pucken
  • Lock 4
  • Flexlock
  • Fixlock

Container låse, er den type af sikkerhed som man ikke kommer uden om. Hvis du vil sikre din container endnu mere, må vi se lidt på et par af de andre muligheder inden for containersikring.

Læs mere: Hvilke special løsninger findes der inden for containere?

Mobil hegn omkring containeren

En anden relativ nem og billig ekstra sikkerheds foranstaltning er simpelthen at opsætte et mobil hegn, omkring containeren. Et mobil hegn er den type hegn du ofte finder omkring byggepladser (derfor også ofte kaldet byggeplads hegn), udendørs koncerter og den slags.
Disse mobilhegn kan man ofte finde brug til en relativ lav pris (omkring 3000 kroner brugt for et hegn stort nok til at indramme en container).
Fordelen ved et sådant mobil hegn, er at det er meget nemt og hurtigt lige at opsætte, og gør det noget mere besværligt for en evt. tyv at få adgang til containeren. Det er måske ret nemt lige at klatre over et sådant hegn, men det kan være ret besværligt at få indholdet af containeren over også. Vælger man hegnet eller skal man til at fjerne låsen derpå, tager det ekstra tid og skaber opmærksomhed omkring hvad man nu engang har gang i. Derfor er et hegn ofte en af de bedre løsninger når det kommer til container sikring.

Læs også: Valg af hegn til indhegning af containere, f.eks. ved brug af et mobilhegn.

Alarm systemer til containere

Lige som vi kan opsætte en alarm i hjemmet, så kan vi også opsætte en alarm i containeren. F.eks. en trådløs container alarm til omkring 3.000 kroner, som med en lille magnet nemt og hurtigt, kan placeres inde i containeren. Bryder man ind i containeren, så udløses alarmen og tyven har ikke længere arbejdsro. Hvis tingene i containeren ikke er noget tyven hurtigt kan fjerne, så vil en alarm der udløses typisk for de fleste til at tage benene på nakken.

Lys projektør med bevægelses sensorer

En anden relativ billig og effektiv løsning, er at sætte et par projektør op, forbundet med en bevægelses sensor ved containeren. Typisk sker de fleste tyverier fra containere, om aftenen eller natten. Hvis tyven pludselig står fuldt oplyst, har de de også med hurtigt at stikke af. Igen jo mere opmærksomhed man kan generere omkring containeren, jo sværere arbejdsforhold får tyven. En god projektør og en sensor fås for under 2000 kroner. Dog er det en type af sikkerhed, som er ret nem at omgås, hvis man vel og mærke når at se den inden den bliver aktiveret. Derfor kan man med fordel forsøge at skjule projektøren, så det ikke lige er det første man ser.

Video overvågning af området

På de fleste havneområder, hvor containere opbevares, er video overvågning en af mest anvendte sikkerhedsforanstaltninger. Ikke alene har de en god præventiv effekt på tyveri. De kan også være en god hjælp til at opklare et tyveri, hvis uheldet skulle være ude. Det er ikke en billig sikkerheds løsning, som f.eks. container låse er, og de forhindre heller ikke tyven i at få adgang til det dyrebare indhold i containeren. Men mange tyve vælger ofte, at helt gå uden om de områder, hvor der er video overvågning. Da tyverierne ofte sker når det er mørkt, er det en god ide, at benytte sig af kamerarer som også virker om natten. Så en komplet løsning inden for video overvågning, med nat kamera, trådløs udstyr og ekstern backup serverer, løber ofte op i over 10.000 kroner. Så skal indholdet i containerne jo også have en hvis værdi, før at det begynder at kunne betale sig at smide så mange penge efter sikkerheden. Visse typer af special container, er det måske ikke muligt at låse ret godt (f.eks. en udstillings pavillon med glas facade, eller en skurvogn med vinduer). Her kan video overvågning ofte være en af de bedste løsninger. Antallet af kamera man skal bruge, afhænger jo helt af hvor stort et område der skal dækkes, samt typen af kamera.

Som i kan se, så er der en hel del forskellige muligheder når det komme til container låse og sikring af containere. Nogle er ret billige, mens andre koster en mindre formue. Hvad man lige skal vælge, afhænger ofte af værdien af det man prøver at sikre. Jo dyrere værdier der er i containeren, jo mere interessant er det for en tyv, og jo bedre sikkerhed skal man have. Om man lige skal vælge en alarm, lyssensor eller mobil hegn, afhænger jo af hvor ens container er placeret, værdien og typen af indhold og hvor mange penge man ønsker at smide efter sikring af indholdet.

Sikring af containere med videoovervågning, hegn, alarm og container låse