Fordele ved et mobilkøkken

p>En meget populær special container er et mobilkøkken. Et mobil køkken bruges til en lang række forskellige ting.
Det kan f.eks. være hvis man har i en periode har brug for en ekstra eller midlertidig kantine. Her vil en special container som et mobilkøkken være en perfekt løsning. F.eks. hvis man er ved at ombygge kantinen i en virksomhed.
Den kan også fint bruges i forbindelse med større events. F.eks. en firma udflugt hvis man ikke ønsker at bestille mad ude fra.
For mange er et mobilkøkken, en rigtig god og brugbar type af special container.

Gode grunde til at bruge et mobilkøkken eller mobilhegn i form af en special container

Byg mobilkøkken af en standard container

Første gang iværksættere og mange gør det selv folk, har efterhånden fået øjnene op for muligheden for selv at omdanne skibscontainere til fuld funktionsdygtigt storkøkken. Som du an se i nedenstående eksempler, kan en sådan løsning nemt bruges til at betjene spisende gæster, caféer og fastfood virksomheder. Så for mange et det en nem og hurtigt måde lige at få stablet en mindre forretning på benene. Der er også eksempler på at nogle eventyrlystne individer endda gået så langt et til at konvertere disse beholdere til et permanent hjem.

Faktisk er det kun din fantasi som sætter grænser for hvad man kan med en traditionel container. Det er ofte lidt utroligt hvad en kreativ sjæl nogle gange har fået ud af en kedelig standard 20 fods container.

Et eksempel på et mobil ude køkken, baseret på en specialcontainer.

Tag udgangspunkt i en standard container

“ISO-container”, som de officielt kaldes, fås i forskellige størrelse. Her er 20 fods containeren og 40 fods varianten, klart de mest populære.

Den oprindelige hensigt med disse enheder, var at det skulle være nemt at transportere varer fra et sted til et andet. F.eks. mellem lande og oversøiske. Disse forsendelse containere er stort set uændret i årtier på grund af deres evne til at blive let flyttes fra en båd, til et tog, til en lastbil afhængigt af destinationen. Vil du sikre din container bedst muligt, overveje et kvalitets mobil hegn omkring den. Fordelen ved et mobilhegn, er at du kan opstille og nedtage det nemt og hurtigt efter behov. Læs mere om mobilhegn her på Hegn og porte

Fragtcontainere kommer i mange forskellige størrelser også. Standard længde er 20 eller 40 fod. Standard højde er 8,5 fod eller 9,5 fod. På grund af de høje lofter i disse kasser, er de faktisk ret brugbare til en lang række forskellige formål.
F.eks. at ombygge dem til et mobilkøkken, som kan bruges til at lave mad i. En sådan container løsning er blot en af mange, fantasifulde måder at bruge en standard fragtcontainer på.

Mobilkøkken gør det selv projekt

Et spændende gør det selv projekt for nogle, kunne jo være at bygge et sådant mobilkøkken. Enten til eget brug, måske til opstart af ny virksomhed, eller med henblik på videre salg. Dette er ikke den nemmeste måde at komme i gang med at lave special containere på. Så er man ikke en dygtig håndværker, så bør man nok ikke starte med at kaste sig over et mobil køkken, som det første projekt. For rigtig mange kan dette nemlig godt være en temmelig stor opgave, at give sig i kast med.
Her vil en mobil skurvogn eller pavillon, nok være en smule nemmere at komme i gang med.
Men er man lidt fingernem eller har man lidt erfaring inden for modifikation af containere, så er det et utroligt spændende projekt, med masser af muligheder i. Nogle som nemt kan give gør det selv typen julelys i øjnene.

I modsætning til mange af det andre opgaver, er der en del flere ting at tage højde for med et mobilkøkken.
Ikke alene skal der ligges strøm ind. Der skal ofte også være mulighed for at kunne få adgang til frisk vand, og i nogle tilfælde gas (f.eks. til en gasovn eller blus). Der skal også være mulighed for at holde sine madvarer kolde, forskellige mulighed for at tilberede dem og meget mere. Så en opgave, hvor der skal tænkes en del, inden man går i gang med den.

Det skal også være utroligt solidt, da køkkenet både skal kunne holde til at transporten, men også slidtage når 3-4 kokke bruger det jævnligt. Det betyder at det er kvalitets produkter som skal bruges til fremstilling af det, og ikke hvad man lige kan finde af brugte ting. Dette gør også at et mobilkøkken, heller ikke er det billigste gør det selv projekt at ligge ud med. Der er en del andre typer af specialcontainer løsning, som for mange måske er lidt nemmere at starte med.

Men det er ofte et af de mest spændende projekter at arbejde med, netop fordi det er så udfordrende og kompleks. For mange er det næste efter en mobil bolig, det største man kan lave med en container.