Mobil køkken som udekøkken eller serveringsbod

Over de senere år har vi set en del eksempler på folk som har brugt et mobil køkken til udekøkken eller som serveringsbod. Ofte er disse mobile køkkener baseret på en standard 20 fods container, som så efterfølgende et blevet ombygget til en specialcontainer.
Noget som ofte kræver en del fantasi og fingerfærdigheder. Dette er bestemt ikke den nemmeste gør det selv opgave, og derfor er det nok ikke den første container løsning som man bør kaste sig over.

En serveringsbod baseret på et mobilkøkken

Brug af et mobil køkken som serveringsbod

En af grundene til at vi ser en stigningen i antallet af mobil køkken containere skyldes deres mobilitet. En container kan jo flyttes relativt nem, lige derhen hvor du har brug for den. Er det f.eks. tale et udekøkken med servering, så er det jo rigtigt smart at være der hvor dine kunder nu engang er. Og der er ikke altid at de befinder sig samme sted. Du skal blot brug et stykke tom plads, adgang til el og vand, så så er du i løbet af kort tid i gang med at sælge igen. Rigtig smart og nemt for mange. Og bestemt en af grundene til at et mobilkøkken nu engang er blevet så populær en løsning inden for special containere. Netop det at bruge en specialcontainer er noget som efterhånden, er gået hen og blevet helt trendy.

Læs mere: Derfor bør du vælge et mobil køkken

En anden grund til at mange vælger at bruge en standard 20 fods container til et mobil køkken, er netop størrelse. De 20 fods er ofte nok til at man kan omdanne den til et funktionelt køkken, og stadig lille nok til at man kan finde plads til den, nærmest alle steder. Ja selv inde i midtbyen, kan man ofte finde et sted hvor der lige et plads til et mobil køkken, et par borde og stole. Dette kunne f.eks. være i forbindelse med en lille burger bar, et mobilt pizzeria, en sushi bod eller noget i den stil. Vi har endda set eksempler på nogle der har lavet en mindre restaurant i et mobilkøkken, dog har de kun kunne tilbyde udeservering, men om sommeren hvor der er godt vejr, er det jo også en super smart løsning når vi snakker specialcontainer løsninger.

Læs mere: Forskellige typer af specialcontainer løsninger

Et mobil køkken er ikke altid den rigtige løsning

Selvom du jo kan transportere mobile køkkener næsten overalt, så er det ikke altid lige nemt at få flyttet det. Det skal op på en lastbil og køres et nyt sted hen. Noget som både tager tid og koster penge. Har man et sted hvor man holder til i et par måneder, for efterfølgende at flytte sit mobile køkken, så kan det jo være en super smart løsning. Men er man samme sted blot en uge eller 2 af gange, bliver det ofte for besværligt at flytte sin container frem og tilbage. Nogle af de helt store mobilcontainer løsninger, er også for dyre til det kan betale sig at leje dem for blot en kort periode.

Her vil en løsning med hjul, som f.eks. en ombygget varevogn eller et trailer køkken ofte være at foretrække. Men man er stadig langt mere fleksible end mange af de andre løsninger. Dette er også en af grundene til at rigtig mange er begyndt at vælge et mobil køkken som en mulig løsning, når de skal starte et nyt spisested eller udekøkken op. Derfor er det også en løsning, vi er begyndt at se mere og mere til her i Danmark. I udlandet er det noget, de flere steder har brugt i en del år efterhånden. Her fås de også i mange forskellige størrelser og prislejer.

Mobilkøkken – Gør det selv eller køb færdigt?

At bygge et mobilkøkken, er for mange en ret stor opgave. I mange tilfælde en for stor opgave, da det kræver en del planlægning, dygtighed og erfaring. Der skal f.eks. både bygges skabsplade, bordplader, køkkeninventar. Der skal trækkes strøm, gas og vand. Så man skal nærmest være uddannet håndværker eller en meget dygtig gør det selv mand, for at kunne give i gang med en sådan opgave.
Køber man det fra nyt, kan det hurtigt blive en rigtig dyr løsning. Derfor vælger mange også at bruge et brugt mobilkøkken, eller blot at leje et i den periode hvor man har brug for det. F.eks. i sommer perioden. Dette er som regel den billigste og mest praktiske løsning. F.eks. kan de lejes til en fornuftig pris hos firmaer som DC Supply A/S i Nørresundby, Nordjylland.

Et smart og praktisk ude køkken, baseret på en standard 20 fods fragt container