Bliv en bedre gymnast med GymPlay

Er du vild med vejrmøller, flikflak, saltoer og andre spring, så giver det danske firma GymPlay dig en nem måde at blive en bedre gymnast på (eller blot bedre til de spring du elsker at udføre).
GymPlay har designet en gymnastikmåtte du kan fylde med luft og så benyttet til de spring eller øvelser du gerne vil blive bedre. Disse specielle typer af gymnastikmåtter er kendt som Air Tracks.
Fordelen ved at bruge en sådan Air Track når du træner gymnastik, er at luften i gymnastikmåtte giver en bouncy effekt, lidt som på en hoppepude eller trampolin, dog langt fra lige så voldsom en effekt.
Dette er med til at give lidt ekstra højde og kraft på dine spring, hvilket gør at det nu bliver meget nemmere at udføre en baglæns salto eller kraftspring.
På den måde kan du træne de svære spring du ellers ikke vil kunne udføre på en traditionel gymnastikmåtte eller på gulvet. I takt med at din teknik bliver bedre, og dine muskler stærkere vil du snart også kunne udføre dem uden hjælp fra Airtracken. Lad os se lidt på hvilke spring man typisk udføre på en Air Track.

Se mere: Hvad kan du med Airtracks?

Spring på Airtrack

En Air Track kan bruges til en lang række forskellige spring, typisk inden for gymnastik benyttes den til spring som:

  • Vejrmølle
  • Araberspring (Et araberspring er en vejrmølle, hvor du skruer til sidst og lander med samlede ben)
  • Salto
  • Kraftspring
  • Flikflak (en baglæns version af kraftspring)
  • Baglænssalto
  • Dobbelt salto
  • Dobbelt baglænssalto
  • Miller (en dobbelt strakt baglænssalto med 3 skruer)
  • Killer (en dobbelt strakt baglænssalto med 4 skruer)

Udover de mange forskellige gymnastikspring, er der også mange som benytter disse Air Tracks til at øve Parkour, Cheerleader og kampsports spring. Typisk inden for sportsgrene hvor der er forskellige spring som kan være svære at udføre.

Se mere: Vælg den bedste Air Track

Træning i hjemmet eller i haven

Air Track Pro modellerne benyttes typisk i gymnastik klubber og idrætshaller, hvor de mindre H10 og H15 modeller ofte bruges i ens eget hjem eller ude i haven, alt efter hvad plads man har.
Fordelen ved at træne indendørs, er at du har mulighed for at træne i nærmest alt slags vejr. Her i Danmark er vejret jo ikke altid lige det bedste til udendørs træning. Så har i pladsen til en Air Track i hjemmet så i jo med fordel træne inde, de dage hvor der er for koldt, regner eller blæser for meget uden for.
Nogle gange vil man gerne have lidt mere længde på, lidt mere tilløb og generelt gøre tingene lidt ”vildere” og her bliver hele noget nemmere når du kan træne ude i haven. Her er typisk bedre plads til Airtracken, men også mere plads til at få tilløb og afslutning på dine spring. Mange vælger ofte at bruge en anden madras eller nogle puder og ligge i forlængelse af Air Tracken, som man så kan lande på efter sidste spring. På den måde får man lidt mere springbane at gøre godt med. Dermed har du mulighed for at sammensætte flere spring og gøre det lidt sjovere.

En anden fordel ved GymPlays Air Tracks, er at du kan koble 2 (eller flere) sammen i forlængelse af hinanden med en Velcro Connector, og dermed få en endnu længere bane at gøre brug af. Det kan jo være at du har en ven eller veninde som også har en Air Track, og så vil det nogle gange være sjovt at sætte dem sammen og få effekten af en mega Air Track.
Du har også mulighed for at købe forskellige former for tilbehør som en landingmat, springboard og andre dele, som kan bruges til at forøge længden af din Air Track bane uden at du skal ud i at købe en endnu længere model.

På et eller andet tidspunkt begynder du som Air Track bruger at blive så god at en 10 centimeter tykkelse ikke helt giver nok bounce til dine spring, og så er det at du kan overveje at skifte over til en H15 (15 cm) eller H20 (20 cm) model, som giver noget mere hjælp og højde på dine spring. Så bliver det hele igen endnu sjovere og du har mulighed for at lave spring kombination som vil være ret svære hvis ikke umulige på en standard 10 centimer høj Air gymnastikmåtte.
Ved at bruge disse oppustelige gymnastikmåtter fra GymPlay er det nemt at øve dine færdigheder inden for spring eller gymnastik, og du får en ”genvej” til at blive en bedre gymnast. Og hvem vil da ikke det?

En flot og smart Air -track fra gymplay aps