Valg af webdesign til hjemmeside

Det at vælge et godt webdesign til sin hjemmeside eller webshop er ofte mere vigtigt end de fleste regner med. Det er som regel ikke bare at købe den første og bedste skabelon du falder over også tilpasse webdesignet lidt. Et godt webdesign er et design som rammer din målgruppe og giver en god digital repræsentation af din forretning.
Men hvilke muligheder er der lige når du skal have nyt webdesign?

Læs mere om: Hjemmeside design

WordPress CMS system

Et af we mest brugte systemer til hjemmesider nu om dage er WordPress. Det er et system som er nemt at bruge til hurtigt at få opsat en pæn og brugbar hjemmeside. Der findes flere tusinde forskellige skabeloner du kan købe og der er en god chance for at finde en som ligger lidt op af din branche. Dette kan for nogle være en fristende måde at få en hurtig hjemmeside på med et lækkert webdesign. Ulempen her er at du får en side som ofte er ret “amerikansk” og ikke helt har det nordiske design som vi kan lide her i Danmark. Du risikere også at få en hjemmeside som minder utrolig meget om en konkurrents, da rigtig mange netop vælger denne tilgang til at få en hjemmeside op og køre hurtigt.
Dette betyder ikke at du skal holde dig fra de færdige temaer og bygge noget op fra bunden. Det vil som regel tage alt for lang tid og du vil ende med hjemmeside der ikke har samme funktionalitet som en god skabelon. Det som du med fordel kan gøre med en WordPress hjemmeside, er at installere en skabelon og så rette den til, frem for blot at bruge de demo data der er. På den måde ender du ofte med et webdesign som er noget anderledes end demo skabelonen og i mange tilfælde vil du faktisk ikke kun at det var den skabelon du tog udgangspunkt i. Det er et system som er SEO venligt og nemt at arbejde med.

Læs mere: Webdesign firma Aalborg

Betalte temaer og gratis temaer til webdesign

Der findes både temaer eller skabeloner som er til gratis benyttelse, og så findes der nogle der koster. Til mindre private hjemmesider eller blogs kan du ofte fint slippe afsted med en gratis skabelon, men er det til en virksomhed, så vil du i de fleste tilfælde få mere ud at købe en skabelon. Du får hermed ofte bedre kontrol over udseende på hjemmesiden, flere funktioner til rådighed og i mange tilfælde medfølger der forskellige udvidelser som kan være ret så brugbare.

Udover WordPress findes der også en lang række andre systemer til at lave hjemmesider i, som eksempelvis Wix, Joomla eller Drupal. Men vi ser at flere og flere efterhånden skifter over til at bruge en WordPress hjemmeside og i mange tilfælde giver dette også rigtig god mening.
Der er efterhånden så mange forskellige webdesign skabeloner og udvidelser til WordPress at ingen andre system helt kan følge med. Det er nemt at bruge, både for webdesigneren og for ejeren og har du brug for at rette i kerne filerne er dette endda også muligt. Hvad enten det er en sports side du laver for en gymnastik forening eller en større webshop til salg af modetøj, så er WordPress ofte en god løsning.

Læs mere om Motion og gymnastik i hjemmet

Der er selvfølgelig også ulemper ved at bruge dette system, en af dem er sikkerheden. Da det er det mest benyttede system, er det også et som rigtig mange hackere går efter. Så holder du ikke din WordPress hjemmeside opdateret konstant risikere du den bliver hacket.
Ikke alene webdesign skabeloner er lige hurtige, nogle som f.eks. Divi kan sløve din hjemmeside godt ned i takt med at du får mere og mere indhold på hjemmesiden. Så det gælder her om at vælge en skabelon som passer til dit webdesign, en skabelon som er hurtig og som har den funktionalitet du kommer til at få brug for.

webdesign af hjemmeside