Mobilkøkken – en type special container | en

Som mange af os efterhånden har opdaget, så er en container meget mere end blot en metal beholder til at transportere sit affald væk med, eller fragte ting rundt på store skibe. Det kan f.eks. være et mobilkøkken, en containertype som bruges til at lave mad i. Her i denne artikel tager vi et lille kig på nogle af de mange muligheder som er inden for brugen af special løsninger til containere. Du vil helt sikkert blive overrasket når du se hvor mange forskellige anvendelses muligheder der er i en simpel container i metal. Lad os kigge på nogle af de lidt mere anderledes løsninger der findes og som kan fås hos nogle af de mange firmaer der tilbyder containerudlejning. Du kan købe eller leje et mobil køkken her hos DC Supply – Mobilkøkken. Se mere på www.dc-supply.dk/mobilkoekken.
Hos DC Supply, mener de selv at have Danmarks bedste mobilkøkken og efter selv at haft mulighed for at prøve det, kan jeg kun give dem ret.

Information om udlejning af container løsninger

Mobilkøkken

Står du og skal sørge for mad til 200 personer og har du ikke selv faciliteterne til det, så kunne et mobil køkken være en løsning. En mobilkøkken container, er et fuld udstyret industri køkken, klar til at blive leveret lige hvor du har brug for det. Det kan fungere som et midlertidigt køkken i forbindelse med ombygning eller renovering, eller det kan bruges til en bestemt begivenhed, hvor du får flere gæster end dine normalle køkken faciliteter kan betjene. Har du brug for mere køkkenplads end hvad et mobilkøkken kan tilbyde, så kobler du blot to eller tre sammen, og du kan hurtigt betjene over 1000 person. Når du så ikke længere har brug for køkkenet, kommer der blot en lastbil og afhenter det. Se nogle af de mange andre special container løsninger her på siden om vores special container. Flere og flere har jo efterhånden fået øjnene op for de mange muligheder i disse containere.

Nu er det mobile køkken jo blot et eksempel på en special løsning, der er mange flere, som vi lige hurtigt kan prøve at kigge nærmere på.

Mobil køkken som restaurant

For nogle kan et mobil køkken godt gå hen og blive en god virksomhed. Jeg har en bekendt som de sidste 2 summere har lejet et sådant mobilkøkken, og brugt til at drive en lille restaurant fra. De havde 2 forretter, 2 hovedrettet og 3 desserter på menukortet, så der var ikke det helt store udvalg. Men maden var velsmagende og på grund af mobiliteten, kunne de placeret køkkenet lige der hvor der var mest brug for det. Det var selvfølgelig omkring torvet i den lokale by. Så i de 3 sommer måneder tog han fri fra slagteriet og arbejdede i stedet som kok i sin egen lille mobile restaurant. Som han selv sagde, det er de måneder hvor man alligevel tjener mest. Jeg skal ikke tænke på omkostninger til leje af lokaler og om de rigtige steder nu også er ledige når jeg skal bruge dem. Derudover var det at være kok, nok ikke et job jeg ville have hele året, så den her mobile løsning passer perfekt til mit behov. Ønsker du at afgrænse dit område omkring restauranten, så kunne et lille mobil hegn være en rigtig god løsning.

Læs mere: Opsætning af hegn omkring sin container

Skurvogn

En container skurvogn kan være den helt rigtige løsning til dig der midlertidigt står og mangler noget ekstra plads til beboelses. Det kan være som et sted hvor dine ansatte kan holde hvil, spise deres middags mad, eller direkte som midlertidig beboelses, f.eks. hvis man har arbejdere der kommer langvejs fra, eller i forbindelse med ombygning af sit soveværelse. Det smarte ved disse skurvogne, er at de kan stables oven på hinanden, så hvis der er småt med grundplads, så kan spare en hel del plads på den måde. Lige som med de andre containere løsninger, så er det nemt at fjerne en sådan skurvogn igen, når man ikke længere har brug for den.

Disse typer af special container kræver som regn ingen indhegning, da de ofte ikke inderholder større værdier, og selv uden et hegn er det ikke helt nemt at stjæle en container.
Dog er der ret tit man ser en skurvogn på en byggeplads, der er omgivet af et mobil hegn, eller byggepladshegn som de også kaldes. Dette giver en ekstra sikkerhed, og gør at chancen for indbrud falder en hel del. Ellers er et simpelt sort panel hegn også en find løsning.

Læs mere: Indhegning af skurvogn med et mobil hegn

Pavillon

Lige som special containeren mobilkøkken, er en pavillon i form af en container er det nemt at få lidt mere plads. Det kan være som et ekstra eller midlertidigt udstillings lokale, mere opbevarings plads, eller som et ekstra værelse. Er det ikke nok plads med en pavillon, så kobler du blot 2-3 stykker sammen, og du vil hurtigt få alt den plads du har behov for. Det kan være en skole, som i en periode har brug for et par mindre klasse lokaler, eller en bilforhandler, som skal udstille nogle special biler i en periode. Der er kun fantasien, der jo sættes grænserne for hvad du kan bruge en sådan pavillon container til. Faktisk har vi over de sidste 10 år, set rigtig mange interessante måder, folk har benyttet denne specialcontainer på. Alt lige fra traditionelle løsninger som udstillinger, til de lidt mere kreative som en mini zoologisk have eller et mobilt savværk.

Messestand

Står du og mangler en midlertidig messestand eller en salgsbod, så kan dette også løses med en special container. Hvis du f.eks. har lejet en grund og ikke må bygge på den eller vil smide penge efter en permanent salgsbod, så kan en af disse containere være løsningen. Størrelses mæssig passer de fint ind, og de kan ombygges og indrettes til lige netop dit formål, hvad enten det er en kaffe bar med små borde til eller en isbod der kun skal bruges om sommeren. Fordelen her, er at du ikke skal bruge tid og penge på at bygge eller købe noget, du lejer blot noget som du så midlertidigt kan bruge. En anden fordel er at du ikke er bundet til et fast sted. Vil du hellere sælge dine is i en anden by, flytter du blot containeren og du er i løbet af få timer, klar til at sælge igen fra det nye sted. For nogle en rigtig smart og praktisk løsning.

Rigtige mange benytter sig af containerudlejning i sommerperioderne, til netop at leje en sådan messestand i en måned eller 2. Dette er ofte betydeligt billigere end at købe sin egen specialcontainer. Men er det noget man skal bruge mange år i trak, så er det måske billigere at købe en container selv, frem for at leje hvert år.

Mobilkøkken til festival

Et andet eksempel på brugen af et mobilkøkken, kunne være til festivaller. I stedet for blot at have en simpel salgsbod hvor man sælger burgere eller pizza, så har man her mulighed for at komme med et rigtigt køkken, med mulighed for at lave et væld af forskellige retter. Det er selvfølgelig lidt dyrerer end at leje en pavillon eller telt til formålet, men du har en helt masse ekstra muligheder. Jeg har hørt om folk der har benyttet det mobile køkken til den her slags, og det endnu med at blive en ret stor succes. Så dette er en special container, med rigtig stort potentiale, og en masse forskellige brugs muligheder. Der er rigtig mange muligheder med et mobil køkken, og derfor er det også af de mest populære typer af specialcontainere.

Som du kan se på overstående eksempler, så er der rigtig mange forskellige anvendelses muligheder med en special container. Mange af dem er nogle som man relativt nemt selv kan lave, ud fra en standard 20 fods fragtcontainer. Dog er visse af de typer vi har omtalt her på siden, lidt for komplekse til at man bør starte med dem. F.eks. er det ikke helt nemt, selv at lave sit eget mobil køkken. En sådan special løsning vil ofte kræve lidt erfaring eller at man virkelig er en dygtig gør det selv mand/kvinde.

Eksempel på et mobilkøkken eller mobil køkken i en container - en type special løsning til firmaer