De mest almindelige typer af hegn

Danmark er et ret sikkert land. Derfor ser vi heller ikke samme brug af indhegning som i mange andre lande. Ofte bruges vi i stedet et hegn som en simpel og dekorativ opdeling af arealer, frem for noget der skal forhindre folk i at komme ind. Dog kommer vi ikke uden om at der dog alligevel er brug for sikkerhed og indhegning flere steder. Vi så i en tidligere artikel, hvor et simpelt mobilhegn kunne bruges til at sikre indholdet i ens container, eller hvordan et byggepladshegn var med til at forhindre tyveri fra byggepladsen. Men lad os tage et kig på nogle af de mest almindelige typer af hegn her i Danmark.

Læs også: Brug af handymand til opsætning af mobilhegn

Mobil hegn, byggepladshegn eller festivalshegn

Her er der tale om en let og mobil type af hegn, som mere virker som afgrænsning af områder, frem for at give en høj sikkerhed. F.eks. for at forhindre folk i at vade ind på en byggeplads, eller få adgang til en koncert uden gyldig billet. Et mobilhegn er et let hegn, da det ofte skal kunne transporteres og flyttes rundt. Dermed går man lidt på kompromis med sikkerheden. Dermed er det ikke sagt at det bestemt ikke giver nogen sikkerhed. Folk plejer som regel at respekter et hegn, og ikke at prøve at forcerer det. Som sikkerhed er det også bedre end ingenting. Har man f.eks. indhegnet sin container med et mobilhegn, så gør det tingene noget mere besværligt for en eventuel tyv. Så også her har det en hvis fordel. Prisen på et mobil hegn er også relativ lav, i forhold til mange af de andre hegnstyper, og man har mulighed for at flytte det rundt efter behov. Derfor anvendes det også i stor stil til festivaller og på byggepladser.

Panelhegn – det klassiske hegn

Et panelhegn er et galvaniseret stål hegn med støbte stolper, som både er solidt og sikkert. Det har en lang række forskellige anvendelsesområder, som f.eks. til aflukning af udendørsområder eller i staldbygninger og lagere. Det består solide metal stolper, med et gitter gitter imellem dem. Det er et ret sikkert hegn, med en lang levetid på over 20 år. Hegnet fås i en lang række forskellige tykkelser og højder, så der er mange muligheder med et panelhegn. Har man brug for ekstra sikkerhed, kan det f.eks. fås med pigtråd i toppen, eller med et elektrisk hegn oven på. Det kan købes hos nogle af de større firmaer inden for udlejning og salg af hegn, som f.eks. Ser Hegn eller Ishøj Hegn A/S.

Læs også: Hvilket hegn skal man vælge?

Det almindelige trådhegn

Har man ikke brug for den sikkerhed et panelhegn giver, så kunne en billigere løsning som et trådhegn måske være en mulighed for mange. Der er ofte mellem 1-2 meter højt og består af metalstolper med et net af finmaskede metaltråde. Mange betragter et trådhegn som et standardhegn. Det er et meget alsidig som kan bruges til at sikre langt de fleste ting. Ofte ser vi denne type af hegn omkring skoler og børnehaver, for at nævne et par eksempler.
Vil man have en større sikkerhed, men ønsker man ikke at benytte et panelhegn, så er det også muligt at kombinere et trådhegn med et elektrisk hegn, som gør det noget mere besværligt at forcere hegnet. Et trådhegn kaldes også nogle gange fletværkshegn, fletvævshegn, industrihegn eller blot flethegn.

Læs også: Hvordan sikre man sine ting med et hegn?

Dette var 3 eksempler på nogle af de mere almindelige typer af hegn i Danmark. Udover disse er der selvfølgelig også en lang række andre modeller som eksempelvis havehegn, rørhegn eller balusterhegn. Langt de fleste typer af indhegning vil dog kunne løsning med et af de 3 overstående.

Eksempel på et mobil hegn til sikring af sine værdier